www.raamattupiiri.fi    

10. AINOA TARPEELLINEN (Luuk. 10:38-42)

Taustaa: Huomatkaa, ettei naisten asema ollut Jeesuksen aikaan sama kuin meidän päivinämme. Naiset eivät esimerkiksi saaneet opiskella Raamattua yhdessä miesten kanssa. Pojat pistettiin seitsenvuotiaina synagogakouluun, mutta tyttöjä ei.

1. Mitä sinä odotat kaikkein eniten hyvän ystävän vierailulta?

2. Vertaa keskenään Martan ja Marian käyttäytymistä Jeesuksen saapuessa heidän kotiinsa. Kumpaa näistä naisista sinun on helpompi ymmärtää ja miksi?

3. Jakeesta 40 näemme, Martan varsinaisen ongelman. Mikä se oli?

4. Mitä Maria ajatteli ilta-ateriasta, joka vieraille olisi pitänyt tarjota?

5. Jotkut kristityt tahtovat mieluummin palvella Jeesusta kuin kuunnella hänen ääntään Raamatussa. Mistä luulette sen johtuvan?

6. Mieti vähän perheesi arkipäivää. Mikä on teille tärkein asia päivän kuluessa (vrt. 42)?

7. Miksi Jeesus tahtoisi sinun ja perheesi kuuntelevan omia sanojaan säännöllisesti, joka päivä?

8. Jeesus sanoo, että Maria valitsi hyvän osan eli hänen sanojensa kuulemisen. Kun valitaan yksi asia, on pakko jättää jotain muuta tekemättä. Miettikää, miten voisitte järjestää itsellenne ja perheellenne aikaa Raamatun lukemiseen sekä raamatullisessa jumalanpalveluksessa (ja pyhäkoulussa) käymiseen?

9. Kumpaa luulet Jeesuksen rakastaneen enemmän, Marttaa vai Mariaa? (Kun osanottajat ovat sanoneet mielipiteensä, vetäjä lukee Joh. 11:5.)

Ilosanoma: Ainoa asia, jota tarvitsemme elämässä ja kuolemassa, on Jumalan äänen kuuleminen. Juuri tämä etuoikeus otettiin Jeesukselta pois, kun hän riippui ristillä ja Isä Jumala vaikeni hänen edessään. Tämä tapahtui siksi, ettei meidän tarvitsisi koskaan joutua kadotukseen, pois Jumalan äänen ulottuvilta.

© www.raamattupiiri.fi