www.raamattupiiri.fi    

5. SIVEELLLISYYSÄÄDÖKSIÄ
3. Mooses 20:10-17, 22-24, 26

Taustaa: Arkeologisissa kaivauksissa on käynyt ilmi, että Kanaanin maassa asuvat kansat olivat sukupuolielämän suhteen kaikkiruokaisia (jae 23). Antaessaan nämä lait Herra tahtoi varjella omaa kansaansa siltä moraaliselta tuholta ja "verivelalta", joka lankesi kanaanilaisten maksettavaksi. Verivelan tähden maa "oksensi" ulos asukkaansa. Samat seksisynnit jotka Herra kieltää Mooseksen laissa, tekevät nyt tuloaan länsimaille. Huomio! lukekaa teksti molemmista käännöksistä.

Jae 10

Jakeet 11,12,14,17. Suurperhe asui tuohon aikaan yhdessä. Mooseksen laki sääti, että sukulaisten aviopuolisot on jätettävä rauhaan. Ennen lain antamista oli esimerkiksi Abraham mennyt naimisiin sisarpuolensa kanssa. Myös Suomen laki kieltää sekä sisarusavioliitot että vanhempien ja lasten väliset seksisuhteet.

Jae 13

Jakeet 15-16

Jakeet 22-24

Jae 26

Kokoavat kysymykset

Rangaistus

Ilosanoma: Tekstimme rangaistuksia ei ole kumottu, mutta ne on jo kannettu. Jeesus näet täytti siveellisyyslain jokaisen pykälän. Hän eli naimattomana, mutta silti pyhänä, koko kolmikymmenvuotisen elämänsä ajan. Lopuksi Jeesus maksoi omalla verellään koko maailman verivelan. Jokainen katuva ihminen voi saada nyt syntivelkansa anteeksi kasteen ja uskon kautta.

© www.raamattupiiri.fi