www.raamattupiiri.fi    

7. RUUT, KUNNIALLINEN NAINEN
Ruut 2:1-20

Taustaa: Sosiaalihuolto ja pakolaisapu toimivat Israelissa niin, että köyhät saivat itse kerätä ruoka-avustuksensa rikkaitten pelloilta. Näin sanoo Mooseksen laki: Kun korjaat maassasi satoa, älä leikkaa pelloiltasi viljaa reunoja myöten äläkä korjaa maahan pudonneita tähkiä leikkuun jälkeen. ... Jätä ne köyhiä ja muukalaisia varten." (3. Ms. 19:9-10). (Jollei läksyä ole luettu kotona, Ruutin kirjan 1. luku luetaan hiljaa piirin aluksi.)

Jakeet 2:1-16. Köyhäinapu

Boas

Jakeet 17-20. Jumalan johdatus

Betlehemiläiset seurasivat silmä kovana Ruutin käytöstä, koska moabilaisia naisia pidettiin moraalittomina. Boas totesi kuitenkin elonkorjuun päätyttyä: "Minun kansani portissa jokainen tietää sinut kunnialliseksi naiseksi" (3:11*).

Kokoava kysymys

Ilosanoma: Jeesus lainasi kerran Boasin sanontaa Israelin Jumalan siivistä: "Jerusalem, Jerusalem ... Kuinka monesti olenkaan tahtonut koota lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikaset siipiensä suojaan" (Mt. 23:37). Jeesus kuoli kunniallisten ja kunniattomien ihmisten puolesta kuin kanaemo. Suurinta Jumalan johdatusta elämässäsi on se, että löydät tien hänen siipiensä alle ja saat siellä kaikki syntisi anteeksi.

© www.raamattupiiri.fi