www.raamattupiiri.fi    

9. DAAVIDIN LANKEEMUS
2. Samuel 11

Taustaa: Daavid oli tähän aikaan noin 50-vuotias arvostettu kuningas. Batseba taas oli naapurin parikymppinen nuori rouva, jonka mies oli sotimassa Daavidin armeijassa. Tiedämme, että Uria oli kunnian mies ja rakasti vaimoaan syvästi, ja varmaan Batseba vastasi miehensä tunteisiin. Nuori rouva oli juuri "puhdistunut saastaisuudestaan", eli hänen kuukautisensa olivat loppuneet. Talossa ei tietenkään ollut kylpyhuonetta, joten hänen piti odottaa pimeän tuloon asti, ennen kuin hän voi mennä peseytymään puutarhaansa. Luultavasti tuona yönä paistoi kuu. Huomatkaa, että Daavidilla oli jo haaremissaan vähintään kymmenen vaimoa.

Jakeet 1-4

Jakeet 5-13. Huomatkaa, että Mooseksen laki langetti aviorikoksesta kuolemantuomion sekä miehelle että naiselle. Batseba asui luultavasti miehensä perheen luona.

Jakeet 14-25

Kokoava kysymys: Mitä tämä teksti opettaa meille Raamatun parisuhdelaista ja sen rikkomisesta?

Ilosanoma: Daavid ei saanut kokea onnea "uudesta rakkaudestaan". Näin hän myöhemmin kuvasi tuon ajan tunnelmiaan: "Kun minä siitä vaikenin, riutuivat minun luuni jokapäiväisestä valituksestani. Sillä yötä päivää oli sinun kätesi raskaana minun päälläni. Minun nesteeni kuivui niin kuin kesän helteessä." (Ps. 32:3-4*). Ihmeellistä on, että Jumala kelpuutti tällaisen miehen Poikansa esi-isäksi.

© www.raamattupiiri.fi