www.raamattupiiri.fi    

11. DAAVID JA SYNNIN SEURAUKSET
2. Samuel 13:1-22

Taustaa: Daavidin pojat Amnon ja Absalom olivat iältään kahden ja kolmenkymmenen väliltä. Heillä oli eri äiti. Tamar oli Amnonin puolisisar ja Absalomin kokosisar, vielä teini-ikäinen tyttönen. Tämä raamattupiiri ei onnistu, jolleivät osanottajat osaa erottaa toisistaan Amnonin ja Absalomin nimeä.

Daavidin lastenkasvatus

Jakeet 1-14. Huomatkaa, että sisarusavioliitot oli kielletty Mooseksen laissa, mutta poikkeuksia löytyy ajalta, jolloin lakia ei vielä ollut annettu: esim. Abraham ja Saara.

Jakeet 14-22

Tamar ei päässyt naimisiin, vaan jäi asumaan veljensä Absalomin kotiin. Kahden vuoden kuluttua Absalom kosti sisarensa raiskauksen ja tappoi veljensä Amnonin.

Kokoava kysymys

Ilosanoma: Daavidin oli raskasta kantaa syntiensä seurauksia. Jumalan sana, jumalanpalvelus, uhrit ja psalmit lohduttivat häntä kuitenkin kaiken tuon tuskan keskellä. Hänellä oli surunsa keskellä rinnallaan Herra, jolle hän voi purkaa tunteitaan: Minun sydämeni pakahtuu tuskasta; päästä minut ahdistuksistani. Katso minun kurjuuttani ja vaivaani, anna kaikki minun syntini anteeksi (Ps. 25:17-18). (Jos haluat tietää enemmän Daavidin elämästä, lue Mailis Janatuisen kirjoittama kirja Valtakunta etsii taistelijoita: Daavid.)

© www.raamattupiiri.fi