www.raamattupiiri.fi    

18. PEDOFIILIN PALKKA
Markus 9:36-37 ja 42-48

Taustaa: Tekstissä esiintyvä sana viettelys tai lankeemus on kreikaksi skandalon, mistä on tullut meidän kielemme sana skandaali. Jeesus käyttää tässä verbiä "skandalisoida": jos sinun kätesi skandalisoi sinua... Puhumme tässä yhteydessä pedofiliasta, jonka harjoittajia on paljastunut viime aikoina myös kristillisistä piireistä.

Jakeet 36-37

Jae 42. Tätä jaetta voidaan soveltaa paitsi pedofiileihin myös lapsipornon tuottajiin ja katselijoihin. Huomaamme, ettei Jeesus vastusta kuolemanrangaistustakaan, jos rikos on tarpeeksi suuri.

Jakeet 43-47. Jeesus puhuu tässä päällekkäin kahdenlaisesta viettelystä: 1) että lapsi vietellään pois uskosta tai että 2) hänet vietellään syntiin, esimerkiksi seksisuhteisiin. Jos kysymys olisi vain uskosta viettelemisestä, ei Jeesuksen olisi maininnut viettelijän käsiä, jalkoja ja silmiä.

Keskustelukysymyksiä

Ilosanoma: Tämän tekstin äärellä ymmärrämme, miksi Jeesuksen kädet ja jalat piti lävistää nauloilla, vaikka ne eivät olleet koskaan vietelleet ketään syntiin. Sillä hetkellä kaikki maailman seksiskandaalit oli luettu hänen kontolleen. Joka tuntee sydämessään tällaisia kiusauksia, hänen on ehdottomasti etsittävä itselleen sielunhoitaja, jonka puoleen hän voi kääntyä kiusauksen iskiessä. Samaten hänen on elettävä uskonelämäänsä seurakunnan keskellä, ei yksinään.

© www.raamattupiiri.fi