www.raamattupiiri.fi    

20. SEKSUAALISUUS HARHATEILLÄ
Roomalaiskirje 1:18-28, 32

Taustaa: Kuten jo edellä huomasimme, Vanha testamentti nimittää homosuhteita "kauhistukseksi Herralle" (3. Ms. 18:22, vanha käännös). Homoseksuaalisuus oli kuitenkin yleistä ja hyväksyttyä Rooman valtakunnassa. Sen yksi osa, pederastia, tarkoitti sitä, että vanhempi mies seurusteli nuoren pojan kanssa. On väitetty, ettei Paavali tiennyt mitään rakkauteen perustuvista homosuhteista, mutta tämä väite on myöhemmin osoittautunut vääräksi. Kyllä hän tiesi.

Alustavat kysymykset

Jakeet 18-21

Jakeet 22-28. Meidän jumalamme on se taho, jolta odotamme eniten hyvää elämäämme. Epäjumalia voivat siis olla myös raha, maine, seksi, toinen ihminen, jopa eläinkin.

Jae 32

Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet... (1. Kor. 6:9)

Kokoavat kysymykset

Ilosanoma: Juuri ennen käsittelemäämme tekstiä Paavali kirjoitti: (Evankeliumi) on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat (Rm. 1:16). Evankeliumi kuuluu siis kaikille, myös homoille ja lesboille. Pelastumiseen tarvitaan kuitenkin katumusta ja uskoa: sitä että tunnustamme ne asiat synniksi, joita Jumala nimittää synniksi, ja uskomme ne anteeksi Jeesuksen ristinkuoleman tähden. Samalla meidän tulee pyytää voimaa synnistä luopumiseen. Ehtoollinen ja rippi ovat voimallisia aseita taistelussa myös näiden himojen orjuutta vastaan.

© www.raamattupiiri.fi